sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Puskaparkissa Petäjävedellä


Piti lähteä talven jälkeen kokeilemaan missä mallissa matkailuvaunumme on. Hyvissä ajoin oli varustelut tehty ja perjantaina töiden jälkeen suunnattiin keula kohti pohjoista.
Ensimmäinen toppi meinasi tulla jo pihalta pois ajaessa, vastapäinen pelto oli löllössä kunnossa ja auton etupää upposi akseliaan myöten.
Vaunu irti koukusta, auto pellosta pois ja taas vaunu kiinni ja jo pääsimme matkaan.
Välillä vihmoi vettä, välillä taas aurinko aramas kuivas satehen.
Vaajakoskella tankattiin ja käytiin Jyskän varastomyymälässä. Siellä kannattaa aina poiketa vaikkei mitään ostaisikaan.
Puolalainen navigaattoriohjelma neuvoi meidät vaunun kanssa läpi Jyväskylän keskustan vaikka isompaa tietäkin olisi päässyt.
Lopulta kuitenkin saavuimme kohteeseemme, Petäjäveden vanhalle vanhainkodille, jossa toimii nykyään radiomuseo.
Museon vanhan aitan viereen saimme parkkeerattua vaunumme ja iltatoimien jälkeen uni maittoi.


Aamulla varhain alkoi museon pihapiiri täyttyä, paikalla järjestettiin Antiikkielektroniikan Erikoismyynti eli Rompepäivät. Myytävänä oli jos jonkunlaista vanhaa radiota ja muuta kojetta, joukossa myös sekalaista yleisroinaakin.
Museoon oli myös vapaa pääsy tapahtuman aikana, joten kävimme ihmettelemässä myös niitä tavaroita.
Sitten pakkasimme vaunun taas ajokuntton, navigaattoriin Jyväskylän Plantagenin osoite ja menoksi.
Puolalainen oli taas ihme tuulella ja opasti meidät ensin ihan väärään paikkaan, mutta lopulta osouimme perille ja pääsimme kesäkukkaostoksille. Plantagenin kanssa samassa talossa oli myös Biltema ja sieltäkin tarjoukset haettiin. Parkkipaikalla nautittujen kahvien jälkeen suuntasimme vielä Viherlandiaan ja uudelleen Jyskän varastomyymälään.
Sitten kotimatkamme alkoi ja auringonpaisteisessa säässä ajelimme Heinolan kautta kotiin.
Pihalle peruuttelu oli pellon vetisyyden takia hankalaa, lopulta jouduimme käsipelillä avustamaan vaunun paikalleen. Matkaa kertyi 500km, kaikki systeemit toimivat normaalisti, ainoastaan vaunun seinäkello halusi matkan aikana pompata pois seinältä useampaan otteeseen ja lopulta se olikin kolmessa osassa...

Ei kommentteja: