maanantai 23. toukokuuta 2011

Taas Türissa, viimeistä kertaako?


20.5.2011 Perjantai

Taas olivat ilmat lämmenneet siihen malliin, että piti saada kesäkukkia hankittua. Niitähän saa halvalla Virosta, Türin puutarhamessuilta, joissa olemme käyneet monasti ennenkin.

Starttasimme aamulla varhain, jotta ehdimme käydä Helsingin kauppatorilla nauttimassa perinteiset Presidenttikahvit ja tuoreet hillomunkit. Samaan aikaan torille oli eksynyt lähes kaikki Suomen Pappa-Tunturit, lienee ollut joku kokoontumisajo.

Sitten vaan ajo laivaan ja kohti Tallinnaa, jonne saavuimmekin vajaan kolmen tunnin jälkeen.
Viro oli siirtynyt euroaikaan sitten viime käyntimme, dieseli maksoi 1.199 kun se Suomessa maksoi 1.389, kannatti siis tankata.

Kävimme myös seikkailemassa autojobbarien joukossa etsimässä sopivaa pikkuista asuntovaunua ja semmoinen löytyikin, muttei ollut rahaa sitä ostaa. Puolalainen Predom vuosimallia 1994 ja erittäin siistissä kunnossa...

Sitten ajelimme hissukseen kohti Türia, pannkoogit muusiga käytiin nauttimassa Kosen Tarekessa ja kohta jo olimmekin perillä.
Messut olivat täydessä käynnissä, parkkipaika autoja pullollaan joten ajoimme Türin asemalle jonka pihalle keittelimme kahvit.
Lopulta ilta koitti ja saimme parkkeerattua auton tutulle paikalle aivan messualeen portille. Kävimme pikaisesti katsomassa tarjontaa, kovasti ovat hinnat nousseet.
Petiautomme matkavessa oli talven aikana mennyt epäkuntoon, huuhtelu ei toiminut, onneksi oli vesikanisteri mukana jolla homma hoitui...
Sitten virittelimme petit kuntoon autoon ja vaivuimme unten maille.

21.5.2011 Lauantai

Aamulla heräsimme taas jo kuuden jälkeen ja aamukahvin jälkeen suoraan messuille. Monet kauppiaat olivat illalla ottaneet sakua ja muuta kansallisjuomaa ja olivat vielä rapuloissaan, mutta pääsimme silti kaupantekoon.
Euron tuloko oli nostanut hintoja vaiko ahneus, hinnat olivat lähes Suomen tasolla ja jopa ylikin. Myös tarjonta oli aika suppeaa, taitavat kaikki pikkumyyjät hakea myytävänsä samalta tukkurilta.
Saimme kuitenkin jotain auton kyytiin haalittua, mutta lievästi pettyneinä lähdimme jo puoli kymmeneltä kohti Pärnua.

Pärnun torilla hinnat olivat vielä entisenlaisia ja valikoimaakin enemmän kuin messuilla. Sieltä sitten ostelimme lisää kasveja ja kesäkukkia, jopa siemenperunatkin.
Torilta suuntasimme Kanopin elinterviketukkuun, jossa hinnat olivat myös nousseet...
Pärnusta kohti Tallinnaa ajaessa aivan kaupungin ulosmenotien läheltä löytyi vielä pikkuinen puutarha, josta lisää ostoksia...



Sitten olikin suunnattava kohti Tallinnaa ja lyhyen laivamatkan jälkeen olimme taas koto-Suomessa ja kotona olimme illalla kymmenen jälkeen. Koko seuraava päivä menikin kasveja istuttaessa...

Ei kommentteja: